Известие

Collapse
No announcement yet.

Главина за 147!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Главина за 147!

След темаа "Виене отзад на 147ца", идва и продължението с няколко въпроса към по опитните:

Намерих за 176лв SKF комплект, който включва някакви втулки и капачки, освен самия лагер с датчика. така ли трябва да е?
    Вярно ли е че както и амортисьорите, и лагерите се сменят двата заедно? в друга тема прочетох че стария разбивал новия, или обратно беше...
    Какво ви е мнението за преместването на АБС гривната в обикновен лагер, с помощта на стругар??? има ли смисъл или е опасно? а опасно ли е да се кара без подмяна?

писал съм на няколко места по въпроса, но ще ви помоля да поствате тук!
    Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщение
    След темаа "Виене отзад на 147ца", идва и продължението с няколко въпроса към по опитните:

Намерих за 176лв SKF комплект, който включва някакви втулки и капачки, освен самия лагер с датчика. така ли трябва да е?
    Вярно ли е че както и амортисьорите, и лагерите се сменят двата заедно? в друга тема прочетох че стария разбивал новия, или обратно беше...
    Какво ви е мнението за преместването на АБС гривната в обикновен лагер, с помощта на стругар??? има ли смисъл или е опасно? а опасно ли е да се кара без подмяна?

писал съм на няколко места по въпроса, но ще ви помоля да поствате тук!
    значи личен опит още нямяам,но знам от баща ми и от вуйчо ми които с доста стаж зад волана,че се сменя само счупения лагер и така сме практикували до сега
    такова нешто че стария разбивал новия до сега не се е потвърждавало
    пък и цените на нашите лагери не са ниски че да си позволяваме смяната на здрав лагер
    sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
    ALFA ROMEO 2.0JTS ex
    ALFA ROMEO Crosswagon Q4
    Продавам Алфи на части!

Comment

прав си, то остава да трябва да дам още 200лв и да сменя здрава част ей така само!!! е поне за момента няма да стане

Comment

Амортисьорите задължително и 2-та на веднъж! За лагерите не знам...Цената за лагер е горе долу разумна...Питай Лисан за цени, при него ще ти излезе най-тънко!
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

за лагера може само един, а това с абс аз съм го прилагал, и от декември досега проблеми нямам,преди интервенцията се консултирах със сервизи,и продавачи на части, в мн сервизи когато имаш за смяна главината правят това и те скубят за по скъпото, няма от какво да се притесняваш. все пак това си е една пластмаса кояято на рака си пада. но за лагера съм сигорен няма проблем да смениш един
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
            за лагера може само един, а това с абс аз съм го прилагал, и от декември досега проблеми нямам,преди интервенцията се консултирах със сервизи,и продавачи на части, в мн сервизи когато имаш за смяна главината правят това и те скубят за по скъпото, няма от какво да се притесняваш. все пак това си е една пластмаса кояято на рака си пада. но за лагера съм сигорен няма проблем да смениш един
            как така пластмаса???

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              За ABS-а е магнит, не е пластмаса
              И ако сложиш лагер за без ABS, няма как да ти работи, когато поднесе това колело.

Препоръчвам с това да не си правите шега, защото става въпрос за сигурност!
              Ако питате какви колони или касетофон да си сложите в колите или какъв модел джанти, там може да се правят всякакви комбинации. Но със спирачки - НИКОГА!
              sigpic

Comment

8000км съм така вече и нямам проблем, абс работи, ако са ти сменяли главина в сервиз дори над 90% е вероятно да са направили така, вие си знаете, но аз съм примера.
                sigpic

Comment

На Типо платформата АБС гривната се избива от старата главина, новата главина, която се купува за кола без АБС се разстъргва и се набива обратно гривната.
                  Едната главина е 140 лв а другата - 40.
                  Не знам как е при 156 главините и въобще има ли 156 без АБС?
                  Но ако има такава главина, би трябвало да може да се присади гривната.
                  sigpic
                  === 75 1.8 T '86 ===
                  === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

ми за моята има: 239 с абс, 70 кинта без,цената говори сама за себе си,аз сменях и двете,нямаше ми ги протекторните капачки и еда нощ стана локомотив просто
                    sigpic

Comment

абе май сега ще си взема оригиналния, колкото и да е криза, пък за следващия път ще проуча по-добре кой може да ми го направи и може и да спестя 100 кинта.

Comment

влизам в бокса колеги, взех си лагер SKF za 130лв с АБС-а!!! отивам сега за биелетка и следобед питстоп, че тоя лагер ми проглуши главата да бръмчи и жужи...

Comment

Къде ще ги сменяш?
                          Кажи после резултат.
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                          Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                          http://www.family-sozopol.com/

Comment

смених ги при Яни в Шампиона в М.РУдник. резултата е много добър - колата спря да бучи така, утихна, стана като че ли по тежка. от смяната на биелетката съм много доволен, вече грам не се чува чукане отзад ( :P ). Остана амортисьора,ама мисля скоро да не го сменям, струва ми се че хич не е толкова зле. и не на последно място искам да похваля бензина на ЕКО - е такава разлика с другия няма, колата не се чува как работи!!! незнам какво има в него и не вярвах да има такава разлика, обаче горещо ви го препоръчвам

Comment

Working...
                            X